Ако смятате, че видеоигрите не ви гарантират сериозно бъдеще, Университетът на Калифорния в Ървайн иска да ви опровергае. Престижното висше училище обяви пилотна стипендия за геймъри, овладели тънкостите на популярната бойна игра Super Smash Bros. Ultimate на Nintendo. Стипендията ще търси своите щастливи собственици за академичната 2019-2020 г.

Общо шестима студенти с геймърски умения ще бъдат избрани да получат по 6000 долара, плюс покриване на допълнителни разходи. Програмата е възможна благодарение на щедро дарение от компанията Street Media, чийто шеф е и запален геймър. Победителите ще бъдат избрани от комитет, който включва специалист по Super Smash Bros. Ultimate и членове на е-спорт програмата на университета.

Екипът няма да има традиционен треньор, но университетът ще предостави всичко необходимо за тренировки, оборудване, пътуване и участие в състезания. Ангажиментът определено няма да е само за забавление: от играчите се очаква да тренират между 10 и 15 часа седмично и да поддържат определен успех.  

Университетът вече предлага стипендии по популярни онлайн игри като League of Legends и Overwatch, а този път донорът изрично е пожелал парите да отидат за програма по Super Smash Bros. Ultimate, защото тя е една от любимите му игри.   

Виж още: Това ли е портативната Xbox конзола на Microsoft? (СНИМКИ)

 

Тагове: