По традиция в края на всяка година е редно да отличим най-добрите, както и най-лошите видеоигри за последните 12 месеца. Статистическият сайт Metacritic публикува своята топ 10 класация на най-лошите игри за отиващата си година. Това са заглавия, излезли в периода 1 януари и 18 декември 2021 г., които имат поне седем ревюта от професионални гейм журналисти. Ако дадено заглавие попада в класацията няколко пъти поради ниски резултати на няколко платформи, се взема само най-ниско оценената версия.

Общият „победител“ в класацията е eFootball 2022 за РС. Жалкият опит на Konami да трансформира прочутата поредица Pro Evolution Soccer се прочу със своите технически проблеми и има среден резултат от само 25 пункта в Metacritic. На второ място е Switch ексклузивът Balan Wonderworld; новият 3D платформър от създателя на Sonic The Hedgehog изглежда чаровно, но геймплеят сякаш е отпреди десетилетия. Играта има среден резултат от 36 пункта. На трето място е Werewolf: The Apocalypse – Earthblood за PS4 с 42 точки.

На четвърто място е аркадният рейсър Taxi Chaos, следван от Of bird and cage, GTA The Trilogy, I saw black clouds, Arkham Horror: Mother’s embrace, Demon Skin и Necromundа: Hired Gun. В огромната си част това са версии за PS4 и PC.

Провалът на Balan Wonderworld доведе до оттеглянето на Юджи Нака от Square Enix, докато фиаското при дебюта на GTA The Trilogy накара Rockstar първоначално да спре играта от продажба. Любопитно е, че оригиналните версии на трите игри в пакета – GTA 3 от 2001 г., Vice City от 2002 г. и San Andreas от 2004 г. – имат резултати от над 90 точки при първоначалната си премиера, но бъгове и липсата на онзи специфичен ретро чар доведоха до изненадващия провал на римейковете.

Снимка: Square Enix

Виж още: Diablo 2 Resurrected ще ползва уникалните характеристики на PS5 контролера

 

 

 

Тагове: