Спомняте ли си лимитираното издание за 20-годишнината на PlayStation 4? Ако не сте го получили, не сте единствените. Но какво би станало, ако Sony пренесе същата сладка ретро визия от PS1 в PS5? Не търсете повече как ще изглежда това от прощалния подарък, който президентът и главен изпълнителен директор на SIE (Sony Interactive Entertainment) Джим Райън - който се пенсионира през март 2024 г. - получи вчера.

На снимка, публикувана от Юичи Хага, глобален ръководител по въпросите на многообразието, равенството и приобщаването в SIE, "единствената по рода си" конзола PS5 - не тънкият модел - е персонализирана със сивото ретро покритие на PS1, заедно с класическото четирицветно лого PS. Дори контролерът DualSense получи преобразяване в DualShock 1, в комплект с кабел и симпатичен капак за щепсел, който се поставя върху предния USB-C порт на PS5. Екипът на Райън се е постарал да направи специален дизайн на опаковката - такъв, който отдава почит на оформлението на кутията на PS1.

На вчерашното благодарствено парти напускащият шеф на PlayStation беше почетен от много легенди на индустрията, сред които "бащата на PlayStation" Кен Кутараги, Казунори Ямаучи от Gran Turismo, Никола Дусе от Team Asobi и, разбира се, главният изпълнителен директор на Sony Кеничиро Йошида. Ръководителят на независимите разработчици на PlayStation и носител на наградата BAFTA Шухей Йошида не присъстваше, тъй като трябваше да присъства на наградите за игри (докато получаваше наградата Games for Impact от името на Awaceb, разработчика на независимото заглавие Tchia).

Не е ясно дали ние, обикновените смъртни, ще можем да притежаваме версия на това специално издание на PS5, но като се има предвид, че догодина ще бъде 30-годишнината на PlayStation, може би Sony ще обмисли да направи такава версия за PS5 Slim тогава?

Снимка: Unsplash

Виж още: Интерактивна карта показва къде на Земята бихте излезли, ако копаете точно под вас

 

Тагове: