Новата година започва с впечатляващ фен проект – група почитатели на култовата космическа стратегия StarCraft пресъздадоха изцяло оригиналната игра в нейното собствено продължение StarCraft 2. Наречена StarCraft 2: Mass Recall, възстановката е напълно годна за игра версия на StarCraft и StarCraft: Broodwar в StarCraft 2 и вече може да я играете безплатно.

Версия 8.0 на проекта съдържа 59 карти от Broodwar, 5 от които бяха пуснати през 1998 г. в демо версията и още 3, които пък бяха премахнати. Цялата история и диалогът от оригиналния StarCraft са запазени и пренесени в новата версия на играта, докато по геймплея и трудността са направени някои промени, за да изглежда играта повече в духа на модерните стратегии в реално време.

Освен основната StarCraft: Mass Recall може да свалите и Enslavers Redux – мод, който съдържа 4 епизода и 9 карти и разширява едноименната кампания от StarCraft с нови мисии, герои и сюжетни линии, които водят до StarCraft 2: Wings of Liberty.

И двата мода са съвместими с всяка една версия на StarCraft 2, включително и с безплатното Starter Edition.

Това е третата модерна преработка на StarCraft, след като през 2017 г. Blizzard пусна официално StarCraft Remastered, а през 2019 г. видяхме забавния мод StarCraft Cartooned, който преработва графиката като такава в анимационен филм.

Снимка: Blizzard

 

Виж още: Цялото удоволствие с марката Cyberpunk 2077 ще ви струва над 2000 долара

 

 

Тагове: