Известната гейм компания Ubisoft обяви ново партньорство с американската SpectreVision, чиято задача е да предложи на потребителите оригинално съдържание в най-горещия формат - виртуалната реалност.

Според условията на договора двете компании ще създават, разработват и продуцират оригинално и интерактивно съдържание за виртуална реалност.

Ако името SpectreVision ви е познато, то е, защото сред основателите на компанията е холивудската звезда Илайджа Ууд. „Като геймър от дълги години аз съм преди всичко фен и последовател на Ubisoft“, казва той. „Така че да си сътрудничим заедно в сферата на виртуалната реалност ще бъде невероятно удоволствие!“

На свой ред името Ubisoft е добре известно на милиони геймъри, а в богатия каталог на френската компания личат хитови поредици като Assassin's Creed, Far Cry, Zombi и др., всяка от които лесно би могла да се превърне в основа за нов и оригинален VR проект.

“Вълнуващо е, че ще работим с екипа на SpectreVision за създаването на интерактивно преживяване във виртуалната реалност“, казва Патрик Плурде, вицепрезидент на Ubisoft Монреал. „Техният опит в жанра на филмите на ужасите е много интересен за нас като разработчик на интерактивно забавление и с нетърпение очакваме да започнем работа заедно, която в крайна сметка ще предложи на феновете незабравими преживявания в света на виртуалната реалност.“

SpectreVision ще работи с новосформираното подразделение Ubisoft Fun House, което Ubi създаде специално с идеята за разработването на оригинални и нестандартни идеи, включително и за VR проекти за устройства като Oculus Rift, HTC Vive и PlayStation VR. Именно там се роди и играта Child of Light, която се превърна в една от приятните изненади на 2014 г. Нейният успех провокира Ubisoft да търси повече подобни оригинални проекти и включването на съдържание за виртуална реалност със сигурност е добра следваща стъпка в тази насока.

2016: годината на виртуалната реалност