Появилата се през 2004 Vampire: The Masquerade – Bloodlines беше една от най-култовите и оригинални ролеви игри в историята. Въпреки многобройните си проблеми тя и до днес има солидна база от фанатично верни фенове, които продължават да играят и дори да подобряват играта години след като създателите ѝ от Troika Games фалираха безславно.

Затова не е особено изненадващ фактът, че от Paradox Interactive и Hardsuit Labs са се заели да възкресят франчайза за нова слава. Точно както и в оригинала, новият Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 ви отрежда ролята на вампир, заплетен в сложните интриги на ролевата вселена World of Darkness. Вместо в Лос Анджелис обаче действието този път ще се развива в Сиатъл.

Със сюжета се е нагърбил авторът на оригиналната история Байън Митсода, който обещава достоен наследник на Vampire: The Masquerade от 2004, една от най-силните черти на която беше именно интригуващата и заплетена фабула.

Играта ще се появи още през следващата година за конзоли и РС, а вероятно повече информация за проекта ще получим по време на предстоящото Е3.

Тагове: