Екипът зад най-добре поддържания PlayStation 3 емулатор RPCS3 пусна поредното ново видео, показващо някои от основните подобрения и промени, направени по емулатора през последните два месеца.

Според подадената информация екипът е успял да постигне значителни подобрения в работата на различни PS3 игри. Хората зад RPCS3 прогнозират, че в момента около 35 процента от каталога на конзолата, който наброява над 3000, са годни за пускане през емулатора и повечето функции работят относително добре.

Както се случва винаги при емулаторите, периодично ще имате проблеми с графични артефакти и забивания. Освен това, имайки предвид сложната архитектура на могъщата конзола на Sony, която е черешката, стояща зад всичко това. Освен това винаги ще се нуждаете от изключително мощен процесор и видеокарта, за да подкарате PS3 игри. Ето защо, като имаме предвид всичко това, постижението на екипа зад RPCS3 е още по-впечатляващо.  

Както показва новото видео, момчетата са поработили върху оптимизацията на някои ключови заглавия, нанасяйки промени в качеството на звука и графиката. В резултат Ninja Gaiden Sigma 2, Ni No Kuni, Sly Cooper Thieves in Time и Uncharted отбелязват значителни подобрения в стабилността и производителността.

Емулатора в действие може да видите във видеото по-долу.

Тагове: