Новият PlayStation 5 ъпдейт ще дойде съвсем скоро. Той ще позволи на играчите да съхраняват своите PlayStation 5 игри на външен диск, както и ще добави нови социални функции. Sony пусна PlayStation 5 през ноември миналата година, но до момента е пускал само малки системни промени. Компанията обаче определя предстоящия ъпдейт, който ще се появи на 14 април, като първия значителен ъпдейт.

Актуализацията ще позволи на играчите да държат своите PlayStation 5 игри на външни USB дискове, макар че тук има уловка. Тези PlayStation 5 няма да могат да се играят от външния носител, тъй като се нуждаят от свръхбързия SSD диск на конзолата. Освен това игри няма да могат да се свалят директно от PlayStation Store на външен диск. За да играете заглавията, трябва да ги върнете обратно на вътрешния сторидж на конзолата.

Sony потвърди още, че М.2 поддръжка ще има скоро. Наред с това ъпдейтът носи нови социални опции като споделена игра между PlayStation 5 и PlayStation 4. Това означава, че PlayStation 5 геймърите ще могат да споделят своя екран с PlayStation 4 геймърите, когато са в чат. PlayStation 5 и PlayStation 4 играчите ще могат по-лесно да се присъединяват към сесиите си един към друг благодарение на новата опция Request to join. Накрая, новият ъпдейт ще позволи да настройвате нивото на звука в чата, ще активира опцията pre-download за ъпдейти на игри, както и ще позволи по-лесното превключване между групите Friends и Party.

Снимка: Sony

Виж още: Diablo Immortal изглежда като всичко, което бихте искали от Diablo на телефона (ВИДЕО)