Името на Американ Макгий е известно на милиони геймъри от работата му по Doom и Quake, както и по мрачния прочит на приключенията на "Алиса в Страната на чудесата". Човек би си помислил, че тези постижения му дават правото да играе собствените си игри в YouTube, но видео гигантът има друго мнение.

Американ Макгий публикува поредица от let’s play клипове на своята игра Alice: Madness Returns в YouTube канала си само за да бъде наказан с иск за нарушаване на авторски права. Оказва се, че автоматичната система на YouTube засича несъществуващо нарушение в клиповете на Американ Макгий, което води до забраната. То е по сигнал на компанията Illustrated Sound, която представлява различни създатели на съдържание в YouTube.

Това, че алгоритъмът обвинява Американ Макгий в нарушение чрез собствената му игра, е нелепо, но също така илюстрира колко неточен е алгоритъмът на YouTube, когато става въпрос за авторски права. Безпочвените искания на Illustrated Sound засегнаха дори gameplay клипове от Destiny 2, което принуди Bungee да излезе с изявление, успокояващо потребителите, че се касае за недоразумение.       

Виж още: Трейлър и изисквания на българската Phoenix Point. Извънземните треперят (ВИДЕО)