Историята на легендарното студио id Software, така както е разказана в прочутия роман Masters of Doom на Дейвид Кушнер от 2003 г., ще бъде превърнат в тв сериал. USA Network е поръчала пилотен епизод за драмата, която е продуцирана от братята Джеймс и Дейв Франко.

Често наричат Masters of Doom историята на Ленън и Маккартни на видеоигрите: талантливите и трудни Джон Кармак и Джон Ромеро. Книгата разказва за трудния живот на двамата и създаването на студиото, след което проследява възхода му от Commander Keen и Wolfenstein 3D до Doom и Quake. Тя разкрива още влиянието на шутърите върху популярната култура и повдига завесата зад сблъсъка на характери и философии между двамата дизайнери, който води до това Ромеро да бъде уволнен от студиото.

Том Бисел, който е съавтор на книгата The Disaster Artist, друг филмов проект на братята Франко, пише сценария на сериала, който ще бъде структуриран като антология. Преди това Бисел е бил сценарист в хитови игри, като Gears of War 4, Uncharted: Lost Legacy, What Remains of Edith Finch, както и автор на книгата Extra Lives: Why Video Games Matter.

Засега Masters of Doom няма премиерна дата.

Виж още: Това ли е най-добрият лаптоп за гейминг?