По-рано през месеца, когато основателят на SpaceX и Tesla Елън Муск разкри своя план за транспортната система Hyperloop, реакциите бяха противоположни. От една страна, бяха мненията, че идеята е страхотна и е революционното бъдеще на обществения транспорт. От друга, имаше и мнения, че проектът е научна фантастика, облечена като „истинско“ предложение от някой, който дори не е готов да се заеме със създаването му.

 

Въпреки всичко идеята породи много шум и много дискусии. До този момент нито едно правителство или частна компания не пое инициатива за създаване на проекта, но една компания отдели малко време и направи идеята на Муск малко по-лесна за възприемане. Компанията е WhiteClouds, която създаде 3D-принтиран модел на Hyperloop. По този начин те показват и колко удобна е 3D технологията за онагледяване на теоретични идеи.

 

„Ние имаме голям интерес в сферата на технологиите и си помислихме, че ще бъде интересно да използваме това, което правим всеки ден, и да пресъздадем концепцията за Hyperloop. Това успешно показва възможностите на технологията на 3D принтерите“, коментира изпълнителният директор на WhiteClouds Jerry Ropelato.

 

Вероятността това да даде допълнителен тласък на проекта клони към минимум, но има и шанс да подейства като вдъхновение за тези, които обмислят по-сериозно идеята за този нов вид транспорт.

 

Вижте процеса и резултата в това кратко видео: