Главният изпълнителен директор на Amazon, Джеф Безос, се възползва от възможността да представи новият метод за доставка на пратки на компанията, в телевизионното шоу „60 минути“ по CBS News.

Безпилотни самолети, които могат да пренасят до 5 килограма ще доставят пратки до самите къщи на потребителите в рамките на половин час. Те са част от програмата Prime Air на Amazon. Когато пратката е обработена тя се качва на поточната линия, която я отвежда до чакащия накрая дрон, който я прикача и излита към предварително зададената му дестинация.

Джеф Безос казва, че 86% от пратките на Amazon са под 5 килограма, което осмисля съществуването на тези летящи доставчици. Веднага след като Amazon докаже, че системата е сигурна и няма опасност от случайни изпускания на пратките, от летящи роботи, върху главите на хората, Безос обещава, че ще има флотилия от летящи дрони.

 

 

Amazon не само иска да промени начина, по който пазарувате, но и начина, по който пратките достигат до вас. Това със сигурност ни приближава към бъдещето, в което роботите ще ни заобикалят и ще се движат около нас. „Ние обичаме да сме пионери, ние обичаме да изследваме, ние искаме да видим какво има в тъмните алеи!“ казва Джеф Безос.

Той говори за това как преди 18 години е шофирал до пощата, за да вземе пратка и как си е мечтаел един ден да притежава мотокар. Е нещата са се променили "малко" от тогава, нали? Безос казва, че ние сме на 4 - 5 години от възможността летящите дронове да доставят малки пакети до домовете ни, но преди това програмата Prime Air трябва да получи разрешение и да издържи на тестовете за сигурност на регулаторите.

Въпросът не е, дали Prime Air програмата ще заработи, а кога ще се случи това - "Ще работи, ще се случи и ще бъде много забавно!" казва Безос. Гледайте цялото интервю в предаването "60 минути" по CBS News.

 


А знаете ли, че Dell подготвя 24" 4K монитор?