Системата на Hyperloop се разраства все повече – свръхзвуковият транспорт започва да се разпростира по всички краища на глобуса. Hyperloop Transportation Technologies (HTT) обявиха подписано партньорство с правителството на Южна Корея и местните университети за строежа на пълномащабна Hyperloop превозна линия.

Споразумението е подписано през януари, но е споделено с широката публика едва тази седмица. Екипите на HTT ще работят с технологичния отдел по инфраструктура на южнокорейското правителство, както и с Корейския институт по гражданско инженерство и строеж (KICT). Строежът ще включва пълномащабна изпитателна писта, вакуумна тръба, левитация, двигателни технологии и батерии, както и разработка на стандарти за сигурност и регулации. Линията на влака ще се нарича HyperTube Express и ще превозва пътници между Сеул и Бусан за под 20 минути време (към момента пътят е 3 часа).

HTT са един от стартъпите, целящи да построят първата работеща Hyperloop система в света, състезавайки се за време с Arrivo и Hyperloop One. Стартъпът Hardt Global Mobility пък искат да създадат Hyperloop система между Амстердам и Париж, като крайният срок, който са си поставили, е 2021 г.