Прекрасни поляни с дървета, местности и парцели, които са само ваши – е, поне във виртуалния свят. Това предлага Genesis City, виртуалната земя с размера на Вашингтон, от която инвеститорите вече се надпреварват да купуват. Само за около 100 квадратни метра земя цената е около 200 000 щатски долара. Най-странното от всичко е, че действително има огромен интерес към закупуването на парцели там. Decantraland, компанията, създала Genesis City, предлага имотите във виртуална реалност в замяна на базирана на блокчейн криптовалута. За отрицателно време първоначалното ICO (Initial Coin Offering) e станало 26 милиона щатски долара.

Амбициозните планове на Decantraland включват превръщането на Genesis City във виртуален метрополитен град. Вече се обсъждат общите зони и зоните за забавление, подобни на Вегас. Хората ще могат да влизат в казина, да гледат концерти, да влизат в магазини и дори да започнат собствен бизнес. Всичко звучи като игра, но платформата може да се превърне буквално във всичко. И, разбира се, инвестициите, вложени в Genesis City, са обезпечени от реални пари, които могат да се загубят, ако проектът не потръгне – макар че инвеститорите-ентусиасти не се интересуват толкова от това.

Все още няма официална дата, на която Genesis City ще бъде отворен за публиката. Това обаче не пречи днес един парцел да достига цени от 175 000 долара и след закупуването отново да се препродава дори по-скъпо. Остава да видим дали този виртуален свят ще потръгне – има предсказания, че това е бъдещето и че само след няколко години ще се нароят виртуални работни пространства, изместващи физическите, а до 2020 година виртуалната и добавената реалност ще повишат пазарната си стойност с близо 162 милиарда щатски долара.

Оцени:
Рейтинг: 1
Още от HiEnd

Този бързоскоростен влак на батерии иска да стане лицето на модерния жп транспорт

6 | 17.09.2018