Екип от Future Interfaces Group (FIG), изследователска лаборатория в рамките на Университета „Карнеги Мелън“, създаде метод, с който вашата кожа може да се превърне в „сензорна повърхност“, която може да улесни използването на умните часовници.

Системата използва специален „пръстен“, свързан към лента на ръката, която се прикрепя към часовника. Когато докоснете с пръст кожата на ръката си, на която стои часовникът, по нея ще протече високочестотен електрически сигнал и чрез него ще се определи позицията на пръста. Така ще можете да играете Angry Birds на екрана на умния си часовник, опъвайки прашката с пръст по кожата си например.

Ако тази система от сензори и взаимодействия бъде превърната в потребителски продукт, тогава цялата парадигма на носимите устройства може да се промени, защото телата ни ще могат лесно да се превърнат в „контролери“, а физическите размери на самите носими устройства ще намалеят рязко заради отпадането на много хардуерни компоненти.

Google вече показаха подобна идея през 2015 година с плат, чувствителен на допир, който ще позволи контрол с жестове през дрехите.

Прототипа на новата система можете да видите в долното видео:

 

 

Прочетете и това: Компанията, създателка на Siri, е готова да представи следващото поколение AI асистент, наречен Viv