Много се говори за умните часовници и фитнес тракерите, но сякаш тези джаджи все още не могат да убедят купувачите, че са им нужни. Освен големите технологични производители, множество ентусиасти се захванаха да въведат своите идеи в този сегмент, а не трябва да забравяме, че един от най-популярните умни часовници се появи след успешно финансиране в Kickstarter. Разбира се, говорим за Pebble. Arubixs със сигурност се надяват на подобен успех за техния Portal – огъващ се смартфон, който се носи на китката.

Portal е ударо-, водо- и прахоустойчив, а дисплеят му (6 или 4 инча) може да бъде огъван, без притеснение от счупване. Тази интересна джаджа е перфектен придружител във физическите тренировки, но можете и да сърфирате в интернет, да гледате видео и да преглеждате социалните мрежи. Всичко това през специално създаден от Arubixs интерфейс. Операционната система е базирана на Android, а контролът върху смартфона може да се извършва и чрез жестове.

 

 

Според данните, поместени в Indiegogo, където се провежда кампания за финансиране, Portal ще е оборудван с 2 GB RAM, 64 GB вътрешна памет и „най-бързия процесор с няколко ядра“. Имаме известни съмнения, че този продукт ще бъде реализиран, но идеята със сигурност е интересна. Към момента са събрани над 36 000 долара, а целта е 300 000. Остават още 25 дни.