Да виждаме в тъмното би било изключително удобно качество. Най-вероятно точно това са си помислили и от Psy Corporation, които разработват една специална джаджа, наречена Snooperscope. Както повечето интересни идеи, с които се сблъскваме напоследък, и тази се спонсорира чрез Kickstarter кампания, която върви доста добре до този момент.

 

Snooperscope е много просто устройство, което може да се прикачи към камерата на всеки един смартфон. Това става чрез специален магнит. Благодарение на „специална оптична техника” (както компанията обяснява), устройството работи безжично и се свързва със специално приложение, на което предава образа. По този начин можем да знаем какво се случва – дори и в пълна тъмнина. Допълнителна възможност дава и опцията за снимане и записване.

 

Snooperscope има и доста практични приложения. Според Psy Corporation може да се използва за наблюдаване на нощния животински свят. А ако чуете шум пред дома си? Можете незабелязано да огледате. Посетете Kickstarter кампанията тук.