За трета поредна година GloBul се включи в кампанията за набиране на млади специалисти на станалия традиционен Форум КАРИЕРИ 2006. Той беше открит тази сутрин от Министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев.
На 16 и 17 март 2006 г. компанията посреща желаещите да стартират своята кариера студенти на щандове номер 16 и 17 в НДК. Там те ще могат да намерят своето призвание сред над 80-те вакантни позиции в мобилния оператор.
Изключително бързият темп на развитие на GloBul наложи и невероятен темп на подбор. От създаването си през 2001 г. компанията посреща над 200 души годишно. Ето защо и на този форум GloBul излиза с едно от най-атрактивните и разнообразни предложения за младите хора, сподели Соня Славчева, Директор Човешки ресурси и администрация в компанията.
На тазгодишния форум GloBul обяви своята трета стажантска програма лято 2006. След успешното провеждане на стажантска програма 2004 и стипендиантска програма 2005, това лято компанията отново ще даде възможност на млади и мотивирани студенти да се потопят в работата на една развита бизнес организация, да приложат на практика наученото в университета, създавайки отлични условия за своя по-нататъшен успешен професионален път. През лято 2006 GloBul ще посрещне 26 стажанти в дирекциите Човешки Ресурси, Правни отношения и регулация, Корпоративен маркетинг, Експлоатация и поддръжка на мрежата, Радио и пренос, Комутация и услуги и отделите Продажби и Грижа за клиента. Стажантската програма не е изолирано събитие. Тя изразява нашата дългосрочна политика на ангажираност и подкрепа към младите хора. В GloBul сме щастливи, че това е факт днес вече 50% от участниците в първата стажантска програма са служители на компанията, допълни г-жа Славчева.
Желаещите да получат актуална информация за всички възможности за работа и стаж в GloBul, могат да посетят интернет адреса на компанията: http://www.globul.bg.
За да станат част от екипа на GloBul, кандидатите ще преминат през етапи на подбор по документи и интервюта със специалисти от Човешки ресурси, както и представители на дирекциите, излъчили свободната позиция.
В началото на март тази година GloBul осигури горещи мобилни линии за връзка с 22 университетски кариерни центъра в страната, чиято основна цел е да осъществяват контакти между работодатели, студенти и академичните среди. Улесняването на комуникацията с центровете ще подпомогне процеса на подбор на млади кадри за стажантски програми и наемане на работа. По горещата телефонна линия студентите ще могат да получат информация за свободните стажантски и работни места, офертите на конкретни работодатели и новини за обучения и семинари.
Първите девет университетски кариерни центрове в България, в рамките на Националната програма за студентски стажове на Проект Пазар на труда на USAID и JobTiger, са създадени през октомври 2005 г. През март 2006 г. ще се реализира вторият етап на програмата, който ще приобщи още 13 висши и средни специализирани учебни заведения.

Тагове: