През последните години постоянно се говори, че сериалите изместиха филмите по популярност. И това не е далеч от истината. Форматът дава възможност на създателите и актьорите да развиват героите, да ги променят... да разкажат една по-богата история, отколкото е възможно в рамките на два часа. Все по-голямата популярност означава и по-големи инвестиции, което вдигна неимоверно техническото качество, за да бъде историята подкрепена по възможно най-добрия начин. Това привлече и много големи имена от киното, които направиха знакови роли на „малкия екран“. Тази година тенденцията се запази, а за зрителите стана все по-трудно да следи всичко интересно, което излиза.

Освен блокбъстъри в HiEnd ECA всяка година номинираме и най-добрите сериали, а преди година направихме и още една категория – най-добри нови сериали. Вече в няколко материала обясних точно колко ни беше трудно с някои номинации, като в „Сериали“ това важеше може би с най-голяма сила. Това е и доказателството точно колко добро съдържание получаваме в този формат.

В двете категории има предложения, които заслужават вашето внимание. Изберете своя фаворит, а ако не сте гледали някои от останалите заглавия – направете го, няма да съжалявате. Гласуването в HiEnd ECA 2017-2018 означава и че се регистрирате за томболата за голямата награда – 55-инчов OLED 4K телевизор Philips POS9002. Изберете най-добрите тук, а сега е време за видео обсъждане на сериалите, които ни впечатлиха.

Въпреки че не обичам да издавам информация за гласуването, тази година се случи нещо наистина изненадващо. В категория „Сериали“ се оформи толкова бързо и ясно фаворит, че дори до днес той продължава да трупа преднина. „Игра на тронове“ успя да спечели повече гласове, отколкото останалите пет предложения... взети заедно! Дали продукцията на HBO е толкова добра? Срещу нея в битката за вашия глас се изправиха „Странни неща“, „Оранжевото е новото черно“, „Как да ти се размине убийството“, „Туин Пийкс“ и „Останалите“. При дебютиращите сериали нещата са много по-интересни и там сякаш до последно няма да знаем кой е победителят.

Можете да решите спора на специалната ни страница за гласуване. В HiEnd ECA избираме и най-добрите филми, музикални албуми, приложения и игри, а след края на гласуването, което приключва на 1 декември, ще изберем един от вас, участвалите със своя глас, който ще спечели голямата награда – 55-инчов OLED 4K телевизор Philips POS9002. Ето така се гледа сериал!