Безплодни и злокобни пейзажи формират мрачен фон на предсказанието на AI с името Midjourney за това, как ще изглежда „последното направено селфи“ на нашата планета. Сцените са осеяни с неукротими пожари и плътен тъмен дим прониква във въздуха. Не е ясно дали това е дим от дърва, промишлено замърсяване или ядрена зима, но измъчените фигури, улавящи момента, сякаш молят „Помогнете ни“.

Тук няма усмивки или закачливо нацупено лице. Очите им са кухи, кожата им е набръчкана, лющеща се или изобщо не съществува. На заден план има разпръснати отломки и това, което можем само да предполагаме, че са тела. Посланието е ясно: това е мястото, където нашето бъдеще ще ни отведе, ако не се променим.

Не е най-позитивната нотка, с която да започнете деня, но въпреки това е трогателна.

Midjourney е генератор на AI изображения, който позволява на потребителите да си представят възможни бъдещи сценарии, алтернативни времеви линии или да проектират причудливи миниатюри в lofi стил. Всичко това става чрез използването на бот в Discord и той е безплатен за всички за ограничено време.

Потребителят zx_JB публикува горните изображения в #show-and-tell стаята на канала Midjourney в Discord, а robotoverloards публикува някои от най-страховитите прогнози в Tiktok, ако търсите да навлезете още по-дълбоко в AI предсказанията за бъдещето.

Снимка: Midjourney

Виж още: Мозъчните импланти, управлявани с компютър, са тук и може би са ни необходими