Бетата на предстоящия Android 12 е категорично най-сваляната и инсталираната бета в историята на мобилната платформа, обяви Дейв Бърг, а той трябва да знае, защото е вицепрезидент по инженерната дейност за Android. За съжаление това, което той не каза, са конкретните цифри, така че да можем да сравним сегашното постижение на Android 12 с предишните бета-версии.

Android 12 влезе във фаза на бета-тестове за пръв път през май и ще донесе първия голям редизайн на операционната система от доста време насам. Той се нарича Material You и със сигурност допълнително е разпалил интереса към новата версия. Предишният голям редизайн дойде с Android 5 Lollipop.     

Друг фактор, който спомага за по-широкото разпространение на бетата на Android 12, е това, че този път равен достъп до нея имаха и няколко други производители като Орро, така че не само собствениците на Pixel телефони успяха да я свалят. Говорейки за Pixel, преди дни Google стартира разпространението на втората бета на Android 12 за своите собствени модели. В нея ентусиастите ще могат да пробват нови функции по опазване на личните данни, както и засега противоречивата промяна в начина, по който функционира бутонът за бързо включване на Wi-Fi.

Снимка: GSM Arena

Виж още: Америка може би е открита от хората 10 000 години по-рано, отколкото се смяташе досега

 

Тагове: