Apple има злокобно съобщение за престъпниците, разграбили магазините на гиганта по време на последните протести: наблюдаваме ви!

Крадците, които задигнаха iPhone-и от разграбени магазини за търговия на дребно на Apple през последните дни, бързо научиха, че джаджите са заредени със специален софтуер за сигурност. Те показват съобщение на екраните си, което информира, че местоположението им се следи.

„Моля, върнете апарата на Apple Walnut Street“, гласи екранното съобщение на един iPhone, откраднат от магазин на Apple във Филаделфия, според публикации в социалните медии. „Това устройство е деактивирано и се проследява. Местните власти ще бъдат уведомени.“

Apple - която се подготвя наскоро да отвори отново над 100 магазина в Съединените щати след продължително затваряне поради пандемията от коронавирус, отчете нападнати и разграбени магазини в много градове, включително Ню Йорк, Лос Анджелис и Вашингтон.

Грабежите произтичат след седмица на граждански вълнения и протести след смъртта на Джордж Флойд: събитие, което шефът на Apple Тим Кук нарече „безсмислено убийство“ в имейл до служителите през уикенда.

„Чух от толкова много от вас, че се чувствате уплашени - страхувате се в своите общности, страхувате се в ежедневието си и най-вече се страхувате от собствената си кожа“, казва Кук в бележката, публикувана от множество новинарски сайтове.

„Животът ви има значение и вие сте ценни за Apple.“

 

Тагове: