Telenor започна да приема предварителни поръчки за Apple Watch Series 4, Това е първият случай, в който четвъртото поколение на смарт часовника бива предлаган официално в България. Всеки, който желае да го закупи, сега може да отиде в секцията „Купи онлайн“ на telenor.bg и да го поръча предварително. Доставките ще започнат след 19 юли. Апропо, поне първоначално на родния пазар няма да се предлага версията с eSIM.

Apple Watch е водещият смарт часовник в световен мащаб. За 2018 са били продадени общо 22.5 милиона устройства. Това се равнява на 50% от целия пазар в индустрията на смарт часовниците и е 54% повече в сравнение с продадените Apple Watch през 2017.

Самият часовник е напълно водоустойчив до 50 метра. Диспелят е LTPO OLED, най-големият досега в Apple Watch серията – 1.78 инча, с яркост, достигаща 1000 нита. Стъклото е примесено със сапфир за по-голяма издръжливост. Часовникът разполага с 16 GB вътрешна памет и има други полезни функции като: акселерометър, жироскоп, сензор за измерване на пулса, барометър, опции за преглеждане и бърз отговор на получени съобщения, приемане на обаждания (eSIM версия).

Вижте още: Това ли е начинът камера да бъде интегрирана в Apple Watch?