Шлемът за виртуална и добавена реалност на Apple ще трябва да бъде свързан безжично с телефон или друго устройство, за да се възползвате от добрите му функции. Според Bloomberg, AR/VR шлемът ще работи подобно на ранните версии на Apple Watch, които изискваха потребителите да носят своя iPhone с тях.

Докладът твърди, че Apple още миналата година е приключил работата по чипа и той е готов за тестове. Физическата изработка ще бъде поверена на тайванската компания TSMC, която е дългогодишен партньор на Apple, но работата ще започне поне след 1 година.

Чипът не е толкова мощен като тези в iPhone, iPad, Mac Book и му липсва изкуствен интелект и платформата за машинно обучение на Apple, която останалите устройства имат. Поради това шлемът ще трябва да общува безжично с телефон, таблет или компютър, който ще извършва по-сложните изчисления, свързани с добавената или виртуалната реалност.

Слухът твърди още, че след шлема Apple ще пусне и по-лъскав чифт очила за добавена реалност, което може да се случи още през 2023 г. Имайки предвид, че Тим Кук иска да остане начело на Apple за пускането на още един значим продукт, това означава, че AR/VR шлемът ще бъде обявен най-късно в следващите пет години.

„Мисля, че потенциалът на добавената реалност ще стане още по-голям в бъдеще и тази технология ще бъде изключително важна за Apple“, посочи неотдавна Тим Кук.

Снимка: 9to5mac

Виж още: Google Smart TV ще поддържа и режим "глупав телевизор" за тези, които не обичат модерните технологии

 

Тагове: