Подразделението за потребителска продукция на известната аудио компания Sennheiser вече има нов собственик в лицето на Sonova – най-големия производител на слухови апаратчета в света. Известните на аудиофилите слушалки и микрофони с марка Sennheiser бяха продадени за 200 милиона евро на базираната в Швейцария Sonova.

Традиционно тя специализира в устройства за хора със значителни слухови увреждания, което означава, че нейните основни клиенти са по-възрастни. С покупката на бутикова марка като Sennheiser тя се надява да достигне по-млади потребители, които вече използват мобилни и носими устройства за комуникации и слушане на музика.

За момента продуктите на Sennheiser, които Sonova ще разработва и рекламира, ще се използват главно за подобряване качеството на звука и изживяването, но в бъдеще могат да прераснат в носими устройства с по-високотехнологични функции.

Т.нар. hearables са нова хибридна технология, която комбинира функции на носими устройства като фитнес тракерите с формата и функционалността на слушалки.

След като сделката бъде финализирана през втората половина на 2021 г., Sonova ще притежава постоянни лицензионни права за марката Sennheiser. Sennheiser има десетилетия опит като една от водещите компании в аудиоиндустрията и изградени търговски канали, от които новият собственик ще може да се възползва веднага.

Снимка: Sennheiser

Виж още: Adidas vs. Nike – изкуствен интелект vs. робот