Facebook задълбочава интеграцията на чат платформите в Instagram и Messenger. Както iOS, така и Android потребители вече забелязват съобщения в мобилното приложение Instagram, което звучи така: There is a new way to message on Instagram. То описва различни нови реакции, функционалности, теми и най-важното – възможност за чат с вашите приятели във Facebook.

Когато ъпдейтнат приложението, потребителите виждат, че стандартна икона за директни съобщения в горния десен ъгъл на Instagram e заменена с логото на Facebook. Въпреки това поне за момента все още не е възможно да пращате съобщения на Facebook потребители от Instagram.

Facebook ясно заяви, че има планове да обедини чат платформите на своите популярни приложения, така че потребителите да могат да пращат съобщения помежду си, независимо дали използват Messenger, Instagram или WhatsApp. Като интегрира най-популярните си приложения, Facebook ще може да се конкурира директно с iMessage на Apple. Освен това шефът на Facebook Марк Зукърбърг вече обяви, че иска всички разговори в екосистемата да бъдат напълно криптирани.

Facebook придоби Instagram за един милиард долара през 2012 г. и купи WhatsApp за 19 милиарда долара през 2014 г.    

Снимка: Facebook

Виж още: Бъдещето на програмирането не е безкодово

 

Тагове: