Откакто Apple пусна iPhone 14 Pro с Dynamic Island, който скрива прореза на предната камера зад полезна информация, разработчиците се надпреварват да се опитват да емулират функцията на телефони с Android. Разработчик на MIUI по-рано успя да накара Dynamic Island да работи на телефони Xiaomi. Realme също се запитаха дали потребителите искат функцията. Но ако нямате търпение да изпробвате Dynamic Island на устройството си с Android, сега можете да го направите благодарение на приложение, наречено dynamicSpot от Jawomo, съобщава специализираният сайт XDA Developers.

Инструментът за многозадачност ви дава достъп до скорошни известия или промени в състоянието на телефона чрез плаващ остров в горната част на екрана. След настройката dynamicSpot обгражда предната камера на вашия телефон с Android по подразбиране, но можете също да промените позицията на плаващата лента по ваш вкус. Това може да е полезно за тези с по-големи телефони.

Инсталирано на Samsung Galaxy S20 Ultra, dynamicSpot работи по предназначение. Да, анимациите не са толкова гладки, колкото това, което предлага Apple, но има куп опции за персонализиране, които ви позволяват да изберете какъв вид известия да виждате, да промените размера на острова и да покажете две изскачащи известия на веднъж, когато влязат. Има платена версия за 4.99 of.d,d, която отключва повече функции като например опция за виждане на dynamicSpot на заключения екран.

Имайте предвид, че имате пълен контрол за достъпност на приложението, когато го настройвате. Това означава, че приложението има достъп до всичко на екрана на телефона ви. Може също така да проследява взаимодействията ви с приложения или хардуерни сензори и да взаимодейства с приложения от ваше име. Разработчиците твърдят, че не събират потребителски данни и не споделят вашата информация с трети страни.

Така че ако искате да усетите Dynamic Island на Apple на вашето устройство с Android, имате лесен начин да пробвате.

Снимка: Apple

Виж още: Поне един Android производител обмисля своя версия на Dynamic Island