Ако не сте използвали Bing напоследък, предстоящата актуализация на Microsoft Edge ще постави търсачката на софтуерния гигант в центъра на чисто ново меню на страничната лента.

Според Windows Latest новото меню на страничната лента на Edge е започнало да се разпространява за потребителите в канала Canary на браузъра и в допълнение към Bing. Освен търсачката то също ви позволява да използвате калкулатор, да четете имейли в Outlook, да разглеждате игри в браузъра от MSN, без да напускате текущата страница, на която се намирате.

Необходимо е да се направи забележката, че игрите ще се се отворят в нов раздел. Такъв е и случаят с приложения от пакета на Microsoft Office като Word, Excel и PowerPoint.

Освен всички други нови функции в менюто на страничната лента на Edge, Microsoft добави и друга опция, която ви позволява да добавяте любимите си сайтове, така че да можете да извършвате контекстни действия, без да прекъсвате работния си процес.

Потребителите на Vivaldi вече ще бъдат запознати с новото меню на страничната лента на Edge, тъй като то функционира по подобен начин на уеб панела на браузъра. И двете са доста полезни, когато трябва да направите бърза задача, но не искате да отваряте нов раздел или отделен прозорец.

Тъй като страничната лента все още не е общодостъпна, много сайтове не са оптимизирани да работят в по-малкото пространство на екрана. Това вероятно ще се промени, когато потребителите на Edge започнат да използват тази функция.

За тези, които не се интересуват от използването на страничната лента на Edge, можете да я деактивирате, като използвате клавишната комбинация Ctrl+Shift+/. По същия начин можете да използвате същата клавишна комбинация, за да я направите отново активна.

Ако искате да изпробвате страничната лента на Edge за себе си, ще трябва да използвате Edge Canary и оттам можете да намерите нова опция „Странична лента“ в менюто на браузъра, която ви позволява да я стартирате.

Снимка: Microsoft

Виж ощеВместо да инсталира Windows 11, този малуер ще навреди на компютъра ви

 

Тагове: