Изглежда, че няколко големи имена в технологичната индустрия имат интерес за придобиването на мобилния четец на новини Flipboard. Спрягат се гигантите Twitter, Google и Yahoo. И трите вече са имали разговори с Flipboard, а предполагаемата цена е поне 1 милиард щатски долара или дори повече.

Източници са заявили пред Wall Street Journal, че интернет гигантите Google и Yahoo са се срещали с Flipboard през последните няколко седмици, а от Twitter още през март, но цени не са били разкрити.

Google и Yahoo могат да интегрират собствените си продукти във Flipboard. Мобилното приложение действа като агрегатор за събиране на новини от издателите и свързва хората със социалните мрежи. Чрез Flipboard Twitter, Google и Yahoo вероятно ще се опитват да направят повече потребители ангажирани със съдържанието.

Facebook вече използва подобна тактика чрез Instant articles, хоствайки съдържание от издателите, така че потребителите да не трябва да напускат социалната мрежа. През март Facebook забрани на Flipboard да показва мнения на потребители и също така премахна опцията да се свържете с онлайн списанието. Точно по това време Flipboard започва да показва, че се интересува от намирането на купувач и очевидно Twitter, Google и Yahoo биха могли да бъдат компаниите, които ще придобият услугата.

 

Прочетете още: Flipboard се сдоби с уеб версия