Samsung представи днес Galaxy S22 и S22+, две водещи устройства, които насърчават креативността и себеизразяването. Снабдени с динамични камери с възможност за усъвършенствана интелигентна обработка на изображения. Създадени със смел дизайн и устойчиви материали, те са проектирани да бъдат едновременно красиви и екосъобразни.

Представена бе и перлата в короната – Galaxy S22 Ultra, обединявайки ненадминатата мощност на серията Note и професионалната камера и производителността на серията S. С вградения стилус S Pen, усъвършенствани възможности за Nightography (нощна фотография) и видео заснемане Galaxy S22 Ultra е най-мощното Ultra устройство, което Samsung някога е създавала.

Последни, но не и по важност – новите таблети Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ и първият в гамата Galaxy Tab S – Galaxy Tab S8 Ultra, отличаващ се със свърхголемия си дисплей и изключителна производителност. Усъвършенстван хардуер, функционалност от най-висок клас и безпроблемна свързаност с останалите продукти от Galaxy екосистемата са част от характеристиките, които превръщат новите таблети в необходимост за „новото нормално“ ежедневие.

 

Samsung Galaxy S22/S22+

Galaxy S22 и S22+ предлагат камери от следващо поколение, така че потребителите да могат да се свързват и да споделят съдържание където и да се намират. С революционните нови Nightography функции (нощна фотография) на серията Galaxy S22 – като 23% по-голям сензор и технологията Adaptive Pixel – камерата е проектирана да пропуска повече светлина, да извлича детайли и да улавя цветове, благодарение на които обектите на снимката са ясни дори и на тъмно. И Galaxy S22, и S22+ разполагат с мощна 50 MP основна камера, 10 MP телеобектив и 12 MP ултраширок обектив, така че винаги се получават снимки с най-високо качество. А когато потребителите снимат видеоклипове с приятели, новата функция за Auto Framing открива и проследява до 10 души и автоматично регулира фокуса на камерата, така че тя да улавя всички ясно. И двете устройства се захранват от усъвършенствана VDIS технология, която минимизира вибрациите, така че се получават плавни и контрастни кадри дори когато са в движение.

Galaxy S22 и S22+ са оборудвани с най-новата AI технология на Samsung, благодарение на която снимките са на още по-високо ниво. Лесно е да се правят перфектни снимки в портретен режим с новата AI стерео карта за дълбочина – обектите изглеждат по-добре от всякога, като дори и най-малките детайли са отчетливи и ясни благодарение на усъвършенствания AI алгоритъм. Същият е и подходът при домашните любимци: новият портретен режим на Galaxy S22/S22+ предотвратява козината на домашните любимци да изглежда размазано. Така потребителите винаги получават най-добрия кадър на домашния си любимец.

На работа или вкъщи, благодарение на първия по рода си 4 nm процесор на смартфон Galaxy, Galaxy S22 и S22+ издържат дори през най-натоварените дни. Той предлага най-модерната AI и ML обработка, осигурявайки ненадмината производителност за всички нужди за стрийминг и ефективност. Нещо повече, анализът на мрежовото поведение рационализира работата на приложенията, като автоматично открива кое приложение използва потребителят и насочва най-много мощност натам – сърфирането в мрежата и навигирането в приложенията никога не са били по-лесни.

Светкавично бърз процесор изисква мощност, която да може да поддържа темпото. Galaxy S22 е оборудван със стабилна батерия за цял ден и 25 W бързо зареждане, което никога няма да забави ритъма на потребителите, а Galaxy S22+ разполага със супер мощна батерия, която може да издържи дори повече от един ден с едно зареждане. Galaxy S22+ предлага 45 W супер бързо зареждане, така че не е нужно потребителите да чакат, когато зарядът им свърши.

Гледането на филм или любимото шоу ще изглеждат още по-добре на красивите дисплеи на Galaxy S22 и S22+. И двете устройства са оборудвани с Dynamic AMOLED 2X адаптивен 120 Hz дисплей, проектиран за най-доброто изживяване при гейминг и гледане на видео съдържание. Независимо дали ще избереш първокласния 6.1-инчов дисплей на Galaxy S22 или 6.6-инчовия на Galaxy S22+, всеки екран е изграден с Vision booster – интелигентна технология за оптимизиране, която автоматично настройва дисплея към осветлението наоколо и подобрява цветовия контраст, така че потребителите да могат да се насладят на възможно най-добро визуализиране на съдържание. Освен това подобренията в хардуерната производителност подобряват яркостта на дисплея – S22 има пикова яркост от 1300 нита, докато S22+ предлага пикова яркост от 1750 нита.

S22 и S22+ гарантират, че потребителите винаги остават свързани. Чрез партньорството с Google те могат да се възползват от Google Duo Live, възможностите за споделяне и разглеждане на снимки в галерия с приятели или да си водят бележки от срещи с колеги в Samsung Notes – дори когато сте на разстояние.

И Galaxy S22, и S22+ разполагат с емблематичния за S серията, любим на феновете Contour-Cut дизайн, който предлага съвършена интеграция на камерата в корпуса. За по-елегантен и по-изискан външен вид Samsung проектира и двете устройства с отличителния плосък дисплей, допълнен от луксозно стъкло и матово покритие. С тънка и симетрична метална рамка за безупречен външен вид корпусът на камерата от серията S съответства на цвета на корпуса на устройството. Резултатът е балансиран, унифициран дизайн, който е същевременно модерен и елегантен. Както Samsung Galaxy S22, така и S22+ се предлагат в мистично черно, мистично бяло, розово златно и зелено.

Този зашеметяващ дизайн е създаден да издържи във всякакви ситуации: серията Galaxy S22 обединява най-добрите мобилни устройства на Samsung досега. Galaxy S22 и S22+ са първите модели от серия S, конструирани с Armor Aluminum – най-здравия алуминий в индустрията, така че потребителите да могат да носят телефона си навсякъде спокойно. Серията Galaxy S22 представя и първите смартфони с новото стъкло Corning® Gorilla® Glass Victus®+. Устройствата от серията S22 са оборудвани с това здраво стъкло отпред и отзад, така че потребителите да се притесняват по-малко при случайно изпускане.

Истинската издръжливост не се отнася само за хардуера. Като част от целта на компанията да предложи на потребителите мобилни устройства с възможно най-добрата производителност и несравнимо изживяване, цялата серия Galaxy S22 ще се поддържа от до четири поколения ъпгрейди на операционната система Android. Сега милионите потребители на Galaxy могат да увеличат живота на своя смартфон още повече, без да се лишават от най-новите решения за гарантиране на сигурността, производителността и други вълнуващи нови функции. Samsung ще приложи този подход в цялата продуктова гама, за да гарантира цялостната поддръжка в Galaxy екосистемата.

Серията Galaxy S улеснява потребителите при персонализирането на телефоните им. Те могат да използват изчистения и интуитивен потребителски интерфейс на One UI на Samsung, за да персонализират външния вид и начина на работа с началния екран и уиджетите. Приспособи цветовете на иконите, уиджетите, цветовата палитра и други елементи към своите лични предпочитания и създай мобилно изживяване, което пасва на твоя начин на живот. One UI ти дава лесен достъп до множество емоджита, GIF файлове и стикери директно от клавиатурата, така че да можеш да комуникираш бързо и да изразяваш емоциите си – дори без да изписваш дума.

Устройствата от серията Galaxy S22 са най-силно съобразените със стандартите за екосъобразност, предлагани от Samsung досега. Те са водещи при мобилните технологии, като същевременно са създадени в съзвучие с мисията за опазване на планетата. Замърсяването с пластмаса представлява сериозна заплаха за околната среда, а изхвърлените риболовни мрежи са особено вредни за флората и фауната в моретата и океаните. Като си сътрудничи с водещи организации в сферата на опазване на природата, Samsung помага за възстановяването на изхвърлените риболовни мрежи и ги превръща във високоефективен материал, интегриран в производството на смартфоните. Този материал – намерил приложение в бутона на телефоните от серията Galaxy S22 – съдържа 20% рециклирана пластмаса от изхвърлени в океана риболовни мрежи. Серията Galaxy S22 съдържа и рециклиран материал в модула на високоговорителя, както и във вътрешните части на бутоните за изключване и за силата на звука.

Samsung използва 100% рециклирана хартия за опаковката на Galaxy S22 и защитно фолио, изработено от рециклирана пластмаса. Всеки калъф е произведен от UL-сертифицирани, екосъобразни материали – като рециклирани пластмаси или вещества на биологична основа. Тези целенасочени иновации са поредният пример за мисията в рамките на Galaxy for the Planet – а именно да създава повече, но същевременно с по-малко ресурси.

Серията Galaxy S22 е защитена от мощната платформа за сигурност Knox Vault на Samsung – защитен процесор и памет. Чувствителни данни като пароли, биометрични данни или Blockchain кодове са изолирани от основната операционна система на телефона. Таблото за поверителност на потребителския интерфейс и индикаторът за сигурност улесняват контрола на това, кои приложения имат достъп до данните и камерата, така че потребителите могат да решат на кои приложения да предоставят или откажат разрешение за достъп. Серията Galaxy S22 въвежда няколко нови функции за сигурност, включително ARM микроархитектура, която предотвратява кибератаки, насочени към операционната система и паметта.

Galaxy S22 и Galaxy S22+ ще се предлагат в следните цветове и варианти: мистично черно, мистично бяло, розово златно и зелено във варианти със 128 GB и 256 GB с 8 GB RAM.

Galaxy S22+ във вариант 128 GB + 8 GB се предлага на цена 2049 лв. и 256 GB + 8 GB на цена 2149 лв.
Galaxy S22 във вариант 128 GB + 8 GB се предлага на цена от 1649 лв. и  256 GB + 8 GB на цена 1749 лв.

 

Samsung Galaxy S22 Ultra

За първи път в историята любимият на феновете вграден S Pen се присъединява към устройства от S серия – и това е най-бързият S Pen, който Samsung някога е създавал, стилус с несравнимо високо ниво на реагиране. Със 70% по-ниско забавяне с S Pen може да се пише и рисува по-естествено на просторния екран на S22 Ultra, a приложенията да се използват по нови начини.

С S Pen S22 Ultra се превръща в нещо повече от телефон. Той стъпва върху опита на Note серията, като същевременно разкрива нови възможности потребителите да бъдат креативни и да свършат всичките си задачи. Резултатът е мобилно изживяване, различно от всяко преди.

С елегантно интегрирани в корпуса обективи на камерата и красива метална рамка, която създава огледален ефект, Galaxy S22 Ultra предлага първокласна визия и премиум усещане. Луксозното покритие от стъкло и мат добавя чувство за лекота при докосване. И всичко това в допълнение към новата елегантна линия и форма на S22 Ultra и емблематичните заострени ъгли, познати от Galaxy Note. Резултат от тази комбинация е безупречният дизайн. Издръжлив и съвършен, Galaxy S22 Ultra се предлага в четири цветови варианта, вдъхновени от природата: мистично черно, мистично бяло, зелено и бордо.

С Galaxy S22 Ultra потребителите могат да заснемат кадри, достойни за публикуване в социалните мрежи още на мига – при всякакви условия на осветеност. Разширените функции за Nightography са налични за цялото семейство устройства S22. Те позволяват заснемането на ясни видеоклипове както с предната, така и със задната камера, независимо дали видеото се прави през деня или през нощта. S22 Ultra е изграден с 2.4um пикселен сензор – най-големия пикселен сензор на Samsung досега, позволяващ на обективите на камерата да улавят повече светлина и данни, оптимизирайки светлината и детайлите на видеоклиповете. Усъвършенстваният Super Clear Glass обектив на S22 Ultra помага да се правят по-гладки и по-ясни нощни видеоклипове без отблясъци. Автоматичното кадриране на видеото гарантира, че камерата винаги заснема точно този, когото искаш, независимо дали това е един човек или десет.

С възможностите за приближаване, които ще те доближат 100 пъти по-близо до действието или обекта, камерата на Galaxy S22 Ultra е не само най-мощната на Samsung, но е и най-умната. Снабден с нови AI функции в портретен режим, Galaxy S22 Ultra е създаден, за да направи всяка снимка да изглежда професионална. Благодарение на възможностите на интелигентната камера на S22 Ultra устройството достига върхове в „свръхтежката категория“ – така снимките и видеоклиповете винаги са зашеметяващи независимо от осветлението.

Независимо дали потребителят е любител или професионален фотограф, Galaxy S22 Ultra предлага всички необходими инструменти за красив кадър – всеки път. Подобно на Galaxy S22 и S22+, Galaxy S22 Ultra предлага ексклузивен достъп до приложението Expert RAW, което включва разнообразен набор от инструменти за редактиране още по време на заснемане с камерата. Те осигуряват изживяване като при DSLR камера и позволяват на потребителите да държат всичко под контрол и да изразяват креативността си. С възможността за запазване на снимки в RAW формат до 16 бита можеш да управляваш начина, по който обработваш фотографии, на базата на повече данни от изображенията. И точно като с DSLR камера можеш да осветлиш или потъмниш снимките с ISO настройки и скорост на затвора, да регулираш баланса на бялото, да направиш снимката по-топла или по-студена и ръчно да фокусираш върху желания обект, за да изглеждат изображенията точно както искаш.

Galaxy S22 Ultra е създаден да бъде до теб и в дните, в които се нуждаеш от най-много продуктивност при ангажиментите си. S22 Ultra е част от първата серия Galaxy S, оборудвана с най-новия 4nm процесор, който захранва най-модерната AI и ML система за работа на Samsung. Той  разполага с Wi-Fi 6E, до два пъти по-бърз от Wi-Fi 6. Това означава, че потребителите могат да се насладят на ненадмината производителност на всичките си най-използвани приложения, независимо дали играят, стриймват или работят. Цялата тази производителност се дължи и на мощната батерия на Galaxy S22 Ultra, която гарантира повече от цял ​​ден използване с всяко зареждане. S22 Ultra поддържа 45 W супер бързо зареждане, така че можеш да се записваш 54 минути видео или да гледаш едно след друго четири епизода от любимия си сериал – всичко това само след 10-минутно зареждане. Работа, игри, гледане на видеоклипове и много повече със сила, която те държи свързан със света около теб.

Независимо дали потребителите разглеждат съдържание, или създават свое собствено, впечатляващият 6.8-инчов Dynamic AMOLED 2X адаптивен 120 Hz дисплей на Galaxy S22 Ultra кара всичко да оживее – със зашеметяващи детайли и по-ярко от всякога, с пикова яркост от 1750 нита. Технологията Vision Booster позволява на екрана на Galaxy S22 Ultra интелигентно да регулира яркостта през целия ден, като гарантира, че потребителите получават възможно най-доброто визуализиране на съдържанието дори при ярка слънчева светлина.

Като елемент от мисията на компанията да предложи на потребителите възможно най-добрата производителност и изживяване при работа с мобилно устройство, цялата серия Galaxy S22 ще се поддържа от до четири поколения ъпгрейди на операционната система Android. Милиони потребители на Galaxy ще могат да увеличат живота на своя смартфон. И то без да пропускат най-новите решения за гарантиране на сигурността, за по-висока производителност и други вълнуващи функции. Samsung ще приложи този подход в цялата продуктова гама, за да гарантира, че потребителите имат цялостна поддръжка в екосистема на Galaxy.

Серията Galaxy S22 е защитена от мощната платформа за сигурност Knox Vault на Samsung – защитен процесор и памет. Чувствителни данни като пароли, биометрични данни или Blockchain кодове са изолирани от основната операционна система на телефона. Таблото за поверителност на потребителския интерфейс и индикаторът за сигурност улесняват контрола на това, кои приложения имат достъп до данните и камерата, така че потребителите могат да решат на кои приложения да предоставят или откажат разрешение за достъп. Серията Galaxy S22 въвежда няколко нови функции за сигурност, включително ARM микроархитектура, която предотвратява кибератаки, насочени към операционната система и паметта.

Galaxy S22 Ultra ще се предлага в следните цветове и опции за памет: бордо, мистично черно, мистично бяло и зелено във варианти със 128 GB + 8 GB на цена 2449 лв., 256 GB + 12 GB на цена 2649 лв. и 512 GB + 12 GB на цена от 2849 лв. Кампанията по предварителните поръчки на Galaxy S22 Ultra продължава от 18 часа на 09.02 до 23.59 часа на 24.02.2022 г. Поръчай Galaxy S22 Ultra с Galaxy Buds Pro на цената на смартфона и получи устройството си преди 25 февруари.

 

Samsung Galaxy Tab S8/S8+/S8 Ultra

Galaxy Tab S8 Ultra се отличава с впечатляващ 14.6-инчов Super AMOLED дисплей и честота на опресняване до 120 Hz, както и с най-тънката рамка досега – 6.3 мм, за оптимално съотношение екран-корпус, допринасящо за още по-завладяващо изживяване. Въпреки олекотения си дизайн таблетът e със здраво алуминиево тяло – 30% по-устойчиво срещу надраскване и 40% по-малко податливо на огъване от Galaxy Tab S7.

Освен че е снабден с две 12 MP предни камери, Galaxy Tab S8 Ultra предоставя на потребителите 4К картина по време на видеоразговори. Технологията за автоматично кадриране е друга иновация при видеоразговорите, за която допринася отличната колаборация на софтуерно и хардуерно равнище. Освен че фокусът ясно се запазва през цялата видеовръзка, той се и регулира автоматично при присъединяване на нови участници пред камерата. За още по-комплексно изживяване към детайлната картина Samsung добавя и съвършен звук с вградена система от три микрофона с познатата технологията за редуциране на околния шум. Всички нови модели от серията Galaxy Tab S8 разполагат с четири говорителя Dolby Atmos®, гарантиращи за чистия звук.    

Серията Galaxy Tab S8 отговаря на всички очаквания, независимо дали искаш да развиваш артистичния си потенциал, да се потопиш в динамичната графика на истинско гейминг изживяване, или да правиш няколко неща наведнъж. Благодарение на 4 nm чип, с който са снабдени таблетите, те предлагат производителност от следващо ниво. Техният процесор е най-бързият използван досега в изработката на Galaxy таблет. Galaxy Tab S8 и Galaxy Tab S8+ осигуряват достатъчно RAM памет, но ако имаш нужда от повече – Galaxy Tab S8 Ultra се предлага с до 16 GB RAM и до 512 GB място за съхранение, като и трите модела предлагат допълнителна памет до 1 TB с microSD карта.

Серията Galaxy Tab S8 предоставя на потребителите и възможност за мигновено споделяне на съдържание чрез защитен Galaxy 5G – независимо дали става въпрос за онлайн форма на обучение или за преглеждане на входящите имейли на път за работа.

С Galaxy Tab S8 си винаги в готовност благодарение на смарт батерията, която издържа цял ден на интензивно натоварване като гледане на видеа в продължение на часове или пък дълъг филмов маратон. Батерията поддържа 45 W супер бързо зареждане, което може да възстанови заряда до 100% за 80 минути. Ако твоят Galaxy S22 има нужда от мощност, можеш да го свържеш към Galaxy Tab S8 с USB-C кабел и така таблетът се превръща мигновено в преносимо зарядно устройство.

Galaxy Tab S8 Ultra и Galaxy Tab S8+ предлагат нов оптимизиран S Pen с алгоритъм за прогнозиране с цел свръхниско ниво на забавяне при писане. Това осигурява невероятно изживяване, имитиращо движението на химикалка по лист хартия. За първи път ексклузивното партньорство на Samsung с Clip Studio Paint превръща смартфона в цифрова цветна палитра, S Pen – в четка за рисуване, а обширния екран на Galaxy Tab S8 – в платно. Потребителите разполагат също така с възможност за персонализиране на инструментите си за рисуване и за избор на цветове от реални изображения, заснети със сдвоен Galaxy смартфон.

Новите възможности за записване на 4K видео с Galaxy Tab S8 Ultra позволяват заснемане на ясни и детайлни клипове както със задната камера, така и с широкоъгълната предна камера. Създателите на съдържание и стриймърите могат лесно да заснемат онлайн курсове и геймплей, използвайки персонализирани селфи видеа, вградени във функцията за записване на екрана. В най-скоро време с програмата за редактиране на съдържание LumaFusion потребителите ще могат да нанасят прецизни корекции върху видеата с S Pen.

Впечатляващият екран на Galaxy Tab S8 Ultra оказва особено влияние в режима Multi-Active Window. Благодарение на големината на дисплея размерът на отделните малки прозорци може да се променя, както и тяхното разположение, без да се налага никакво превключване от едно приложение към друго.

Таблетите имат значима роля в комуникацията ни с хората около нас. Samsung си партнира с Google за организиране на още по-добри видеоразговори и споделяне на съдържание на живо с Google Duo. По този начин всички участници в разговора могат да гледат едновременно видео в YouTube, да са в един и същ браузър или да развиват творчески идеи с Jamboard – интерактивната бяла дъска на Google.

Серията Galaxy Tab S8 работи безпроблемно с всички устройства от екосистемата на Galaxy. Тази интуитивна свързаност означава, че потребителите разполагат с гъвкави възможности за моделиране на свое собствено мобилно изживяване, съчетавайки Galaxy устройствата спрямо уникалните си нужди. Потребителският интерфейс на Samsung One UI Tab 4 предлага последователно изживяване, безпроблемна свързаност, както и интелигентни интеграции, които преминават двустранно от Galaxy Tab S8 към смартфон или компютър.

С S Pen можеш да запишеш всички свои гениални хрумвания в актуализираното приложение Samsung Notes, в случай че вдъхновението ти дойде в движение. А с функцията Quick Share можеш да споделяш снимки, видеа и други файлове между Galaxy Tab S8 и Galaxy S22 два пъти по-бързо в сравнение с преди. С опцията Auto Switch твоите Galaxy Buds се сдвояват автоматично с Galaxy Tab S8 и с Galaxy S22, така че потребителите могат да преминават от едно устройство на друго, без да пропускат нито звук. За първи път таблетите на Galaxy са снабдени с приложението Samsung Health, с което потребителите могат да гледат видео тренировки на по-голям екран и да следят важните си данни и метрики, отчетени с Galaxy Watch.

В днешния дигитален свят сигурността на потребителите е по-важна от всякога. Поради тази причина и трите модела Galaxy Tab S8 са оборудвани с нови функции, които дават възможност за проследяване активността на камерата и микрофона и позволяват незабавно блокиране на достъпа до тях. Серията Galaxy Tab S8 също е защитена от водещата в индустрията платформа Knox Vault на Samsung, която криптира лични данни и предпазва съхраняваните файлове и информация, изолирани от основната операционна система на устройството, за да го защити от атаки. И трите устройства разполагат с интуитивен скенер за пръстов отпечатък, който позволява отключване с едно докосване.

Samsung се ангажира да предостави на своите фенове възможно най-добрата мобилна производителност и изживяване, вследствие на което серията Galaxy Tab S8 ще поддържа до четири версии на OS Android. По този начин милиони потребители на Galaxy могат да увеличат жизнения цикъл на своите устройства, без да се лишават от най-новата сигурност, производителност и други вълнуващи функции, които са част от развитието на Galaxy екосистемата.

Galaxy Tab S8 Ultra се предлага в класическото графитено, а Galaxy Tab S8 и Galaxy Tab S8+ в графитено, сребърно и розово-златно. Samsung изненада своите фенове и с нова клавиатура Tab S8 Ultra Book Cover, която разширява функционалността на Galaxy Tab S8 Ultra с по-широки, осветени клавиши, персонализирани настройки за бърз достъп и регулируеми ъгли на поставяне на устройството. Клавиатурата Book Cover разполага с първокласна, антимикробна полиуретанова кожа и тъчпад със стъклено покритие, който позволява гладко и прецизно използване. Освен това опцията Wireless Keyboard Share може да свърже клавиатурата и със смартфон Galaxy за още по-лесно писане на имейли и водене на записки.

Samsung следва своята дългогодишна политика за устойчивост и работи върху ограничаването на пластмасата в океаните. Устройствата от серията Galaxy Tab S8 са частично конструирани от рециклирани пластмасови компоненти и преработени рибарски мрежи, захвърлени в океана. Таблетите се предлагат в най-тънката опаковка на Samsung досега, изработена от рециклирана хартия с цел ограничаване на отпадъците и вредните емисии.

Серията Galaxy Tab S8 ще се предлага в цветовете графитено, сребърно и розово златно.

Кампанията по предварителните поръчки продължава от 09.02 до 24.02.2022 г. Поръчай Tab S8 Ultra, S8+ или S8 със съответната клавиатура на цената на таблета.

Серията Galaxy Tab S8 ще бъде налична на пазара от 25.02.2022 г. на цени, започващи от 1459 лв. до 2549 лв. в зависимост от вида и модела.


Снимки: Samsung

Вижте още: Samsung може за надмине дори Google с ъпдейтите за серията Galaxy S22