Известната марка за здравни и фитнес носими джаджи, Withings, ще бъде "пенсионирана" това лято. Тогава продуктите ще приемат името на новия собственик Nokia. Компанията ще продължи да прави познатите умни часовници, камери за сигурност и други домакински аксесоари, но вместо Withings, на тях ще пише Nokia.

Ребрандирането не е изненада, предвид че Nokia има амбиции да навлезе на пазара за носими технологии и в частност продукти за здравен мониторинг. Пак през лятото ще видим нова версия на приложението Health Mate, което следи теглото, кръвното налягане и други жизнени показатели. Nokia обещава, че приложението ще предложи подобрен дизайн и по-лесна връзка с други устройства. Освен това, то трябва да изработи и треньорски програми, които обхващат период от осем седмици и включват персонални препоръки за натоварване и диета.

Nokia ще пусне и платформата Patient Care Platform, насочена към медицински професионалисти. С нея те ще могат да наблюдават от разстояние здравните показатели на пациентите си и да се намесват при появата на тревожни симптоми.

Виж още: MWC 2017: Huawei представи флагманите P10 и P10 Plus

Тагове: