На фона на засилващия се натиск в стрийминг индустрията от конкуренти като Disney и Aрple, Netflix подготвя поредица от промени, с които да разшири своята и без това огромна потребителска база. Но преди популярното видео приложение да получи нов дизайн и евтини мобилни планове, най-напред дойде по-малък ъпдейт, който да зарадва зрителите, ползващи Android устройства.

Новата функция в официалното Netflix приложение за Android ще улесни значително потребителите на Instagram. Благодарение на интеграцията между двете платформи те вече могат да споделят своите любими филми и сериали като Stories в социалната мрежа, което е еднакво важно както за Netflix, така и за Instagram.

Ако се чудите защо това не е било възможно до момента, важно е да уточним, че тази функция бе достъпна за iPhone потребителите още от януари. Както обикновено iOS има известен период на ексклузивност, преди ъпдейтът да достигне и най-популярната мобилна операционна система в света.

Виж още: Десетки модели рутери на Linksys предават опасна информация. Проверете вашия!

До момента, потребителите на Netflix през Android можеха да споделят заглавия само през Facebook Messenger, WhatsApp, Twitter И някои други чат приложения. След последния ъпдейт ще видите опцията Share to Instagram Stories и просто трябва да изберете филм или сериал, който да препоръчате на вашите последователи, да чукнете върху нея и да добавите стикер или коментар към вашата история, към която ще се появи автоматично и обложката от Netflix.

Това е лесен и прост начин да подобрите интеграцията на две от най-популярните мултимедийни платформи с обща потенциална аудитория от 500 милиона души.

Вижте още:  Кан срещу Netflix - каква е драмата?

Тагове: