Сигурно вече сте го чували и ще продължите да го чувате до септември – Apple ще използва LTPO OLED панели за двойката iPhone 13 Pro модели. Според последния слух дисплеите ще бъдат доставени от Samsung и LG.

В момента двете южнокорейски компании са в процес на трансформация на своя производствен капацитет към LTPO технология. Първоначално се смяташе, че само Samsung ще може да осигури навреме панелите за iPhone 13 тази есен и че LG ще се включи догодина. Ако новият слух е верен, Apple ще има двама доставчици, което е предпочитаният вариант за американския гигант.

Що се отнася до стандартния iPhone13 и iPhone 13 Mini, те ще се придържат към по-старите LTPS OLED панели, доставени от LG и BOE. Това не означава непременно, че няма да видим екрани с по-високa честота на опресняване, но новата LTPO технология е по-икономична и прави по-лесно въвеждането на адаптивна честота на опресняване. Това означава, че по-скромната двойка iPhone 13 е малко вероятно да има 120 Hz екрани.

Очакванията са, че Apple ще премине към новата технология за всичките си четири iPhone модела от 2022 г., като тогава ролята на трети доставчик ще бъде поета от ВОЕ. Според анализатори семейството на iPhone13 ще бъде обявено през септември, както е по традиция, но дори минимално забавяне в производството може да измести датата за октомври.

Снимка: Apple

Виж още: Дисплеят на Honor V40 е най-бързо реагиращият изобщо

 

Тагове: