Гъвкавите телефони постепенно стават достъпни за все повече хора по цял свят и изглежда, че Samsung ще бъде в най-добра позиция по отношение на пазарния дял в тази ниша. Корейският гигант бързо се открои като водещ производител на гъвкави телефони и въпреки че този пазар навлиза едва във втората си фаза, изглежда, че точно Samsung ще продължи да доминира в сегмента през следващата година.

Данни от маркетинговата компания Display Supply Chain Consultants разкриват, че се очаква пазарният дял на Samsung при гъвкавите смартфони да достигне 80 процента в следващите 12 месеца, което отговаря на 4 милиона продадени бройки. Това не е изненадващо, предвид че единствената конкуренция идва от Motorola и Huawei. Любопитно е, че Motorola все още не може да привлече вниманието, на което се надяваше с повторната премиера на серията Razr. 

 

Според ранни оценки именно Galaxy Z Flip на Samsung ще бъде най-продаваният гъвкав телефон на 2020 г., следван от Z Fold 2 и Motorola Razr 5G. Съдейки по топлия прием на Z Fold 2, за който в Южна Корея са регистрирани над 60 000 приордъра, Samsung наистина ще държи здраво пазара на гъвкави смартфони в обозримо бъдеще.   

Снимка: Samsung; Мotorola

Виж още: Samsung обяви кои модели ще получават гарантирани три сериозни Android ъпдейта