Мобилният гейминг е масова тенденция, която не може да бъде пренебрегвана, и Snapchat стига до същото заключение.

Компанията вече експериментираше, добавяйки гейм елементи към своето едноименно приложение през последните няколко месеца, но това очевидно е било само началото на една по-мащабна инвестиция в мобилните развлечения. Според източници, запознати с плановете на компанията, тя планира да пусне игрална платформа, вградена в приложението ѝ. Това трябва да стане през есента и Snapchat вече си е осигурила поне едно голямо име в гейминга, което да създаде игра за новата платформа.  

За разлика от предишните мини игри споразумението с водещ издател сигнализира за много по-сериозен опит за създаване на пълноправно геймърско изживяване в приложението. Идеята е игрите да се свалят от виртуален магазин в рамките на Snapchat. Компанията работи поне от година по тази инициатива и през май закупи студиото PlayCanvas, което прави софтуер за мобилни игри. На база на неговите усилия Snapchat представи платформа за разработчици, която позволява интеграция между нейното и други приложения.

Покрай противоречивите отзиви за визуалния редизайн на Snapchat компанията се нуждае от нови потребители - нещо, за което геймърска платформа може да помогне, особено ако игрите използват капацитета за добавена реалност на Snapchat.