Microsoft пусна предварителната версия на най-новия Windows 10 ъпдейт, която ни показва как ще изглежда преработената версия на Start менюто. То трябва да бъде по-изчистено и по-подредено, като замени плътния фон зад имената и иконките на приложенията с частично прозрачен фон, който е съвместим със светлата и тъмната тема на Windows 10. Според Microsoft ще може сами да изберете цветовия акцент на менюто и отделните кутийки.

Новост има и при браузъра Microsoft Edge, където с натискането на alt и tab може да видите всички отворени раздели в един панел. Microsoft променя и настройката по подразбиране за хибридни устройства, така че те автоматично ще преминават в таблетен интерфейс с жестово управление, когато свалите клавиатурата. Сегашната версия на Windows 10 ви задава въпрос, дали искате да направите промяната.

Microsoft ще направи промени и в програмата Windows Insider, за да улесни достъпа до експерименталните функции.

Накрая Microsoft пуска и една от най-исканите от всички Windows 10 потребители функция: графичен режим за калкулатора, който трябва да помогне на изкушените от математиката да разширят своите концептуални познания за тази наука.

Снимка: Microsoft, Pixabay

Виж още: Android 10 за нови 4 модела на Nokia

 

Тагове: