Миналата година Xiaomi пусна приложението Mi Health и то доста бързо се превърна в пресечна точка за цялата здравна информация, от която се нуждаете, като например сърдечен ритъм, телесна маса, изминати крачки, проведени упражнения и др.

В предстоящата версия 2.7.4 на приложението вече дори ще може да измерва сърдечния ви ритъм без никакви допълнителни сензори или хардуер, използвайки само камерата на вашия Xiaomi телефон.

Функцията е съвсем проста за използване: само поставяте показалеца си на лещата на камерата и изчаквате, докато сканирането достигне до 100 процента. После избирате опция дали сте направили измерването след като сте почивали, след упражнение или при нормална натовареност. Приложението ще ви каже дали пулсът е бавен, нормален или учестен. Разбира се, не забравяйте след това да почистите камерата, за да не остават неприятни петна по снимките.

Събраните данни се съхраняват в паметта на телефона ви, така че да са достъпни винаги когато имате нужда от детайлен преглед на резултатите назад във времето. Засега приложението е в тестова фаза, но скоро Xiaomi ще направи ъпдейта достъпен през Google Play.

Снимка: Xiaomi

Виж още: Samsung обяви кои модели ще получават гарантирани три сериозни Android ъпдейта