Google пусна нещо ново, с което да направите по-лесно откриването на подходящия GIF за всяка ситуация.

Всичко, което трябва да направите, е да потърсите знаменитост или известен персонаж в падащото меню и то ще ви покаже видовете емоции и реакции, които най-често се свързват с тях. Ако например търсите GIF на култовия шеф от The Office Майкъл Скот, най-вероятно ще откриете GIF, свързан с шеги.

По същия начин може да търсите чрез емоции, за да откриете някоя звезда или популярен герой, които да отговарят на тях. Така например, ако потърсите GIF, свързан с думата Shrug, най-вероятно ще попаднете на GIF с Кание Уест, Елмо или Опра Уинфри, за да предадете чувството на обърканост или безразличие.

Двата интерактивни инструмента са базирани на данни, събрани от търсачката за GIF-ове Tenor, която Google придоби през 2018 г. От нея компанията извлича информация за това, какви видове емоции, чувства и реакции търсят потребителите и на кои популярни фигури се спират.

Във времена, при които комуникациите стават предимно чрез имейли, SMS-и и най-вече социални медии, понякога може да бъде доста трудно да изразите емоции с няколко думи, поради което GIF-овете са толкова популярни като точно изражение на емоциите ни.   

Виж още: 5 гейминг продукта, с които ще удвоиш фраговете си

Тагове: