Verizon стартира пробна версия на своята 5G мрежа на териториите на САЩ и първите отзиви са, меко казано, скоростни.

Американският оператор включи бесните скорости в избрани региони на Минеаполис и Чикаго. По този начин първите притежатели на Moto Mod 5G на Motorola (ексклузивно за Verizon устройство) ще могат да използват въпросното.

„Клиентите на Verizon са първите в света, които могат да вкусят от мощността на 5G”, споделя президентът на компанията Ханс Весрберг.

За незапознатите 5G в нов вид мрежова технология, проектирана да работи заедно с настоящата 4G нейна посестрима. С малката разлика, че чрез нея могат да се постигнат значително по-високи скорости на обмен на данни (целта е да се достигне гигабит за секунда). Чрез подобна скорост потребителите ще могат да свалят огромни файлове и филми с високо качество за минути, а също и да стриймват ААА игри в реално време и с минимален лаг.

Първите отзиви на потребителите, тествали 5G мрежата на Verizon, са позитивни. Част от тях споделят, че са постигнали скорост в размер на 760 Mbps.

Що се отнася до Европа, то 5G ще се предлага на избрани локации във Великобритания, включително Лондон, в края на годината. Количество смартфон лидери вече обявиха и устройства, които ще поддържат 5G – включително Galaxy S10 5G и Huawei Mate X. Очаква се OnePlus 7 също да има 5G поддръжка.

Как любовта към видео гейминга може да ти помогне да намериш първата си работа?

Тагове: