Независимо че iPhone XR се появи на пазара последен, според Apple той е най-добре продаваният смартфон на компанията между трите модела от 2018 година. Другите два са iPhone XS и iPhone XS Maх.

По думите на гиганта от Купертино (относително) достъпният като цена XR е, цитираме, „огромен успех“, продавайки най-голямо количество бройки от трите смартфона на Apple.

В интервю за CNET вицепрезидентът на Apple Грег Джозуияк разкрива още, че „iPhone XR е най-популярният iPhone абсолютно всеки ден след старта на неговото предлагане на пазара“.

Най-вероятно говорим за PR ход от страна на Apple след появилите се слухове за ниски продажби на трите смартфона от 2018 година, като XR беше описан като най-зле представящ се.

Иначе една от причините XR да се порадва по-добре от iPhone XS и iPhone XS Max е по-ниската му стартова цена – 749 долара в САЩ срещу съответно 999 и 1099 долара за другите два модела.

Трябва да допълним също, че XS и XS Max не са истински наследници iPhone X, а по-скоро леко преработени версии на въпросния флагман.

Другата истина обаче е, че Apple вече не разкрива информация какви количества телефони е продала и споделеното от Джозуияк е единственият официален „отчет“ на компанията.

Тоест без конкретни числа няма как да сме сигурни колко точно „огромен“ е успехът на iPhone XR.

Докоснахме PlayStation Classic – първи впечатления (СНИМКИ/ВИДЕО)

---

Избери най-добрите телефони на годината и спечели смартфон с тройна Leica камера с изкуствен интелект.

Тагове: