Samsung обяви, че за шеста поредна година саундбар линията заема лидерската позиция на световния пазар за саундбар системи. Според международната компания за проучвания Futuresource Consulting, Samsung е номер 1 по оборот – 21.8 % от глобалния пазар, което се равнява на 16.5% от обема на продажбите през 2019 г.

Виж още: Как да извлечете максимума от вашия монитор?

Всички саундбар и аудио технологии са оптимизирани в аудио лабораторията на Samsung във Валенсия (Калифорния), близо до Лос Анджелис. Благодарение на последователните усилия на Samsung Audio Lab „Q серията“ (част от премиум гамата за 2019 г.) може да се похвали с високото качество на звука, за което натрупа положителни оценки от ключови технологични медии в САЩ и Европа.

„С удовлетворение установяваме, че нашата конкурентоспособност на пазара за аудио технологии през годините доведе до този впечатляващ резултат“, сподели Jongsuk Chu, изпълнителен директор и вицепрезидент на дивизията „Визуални дисплейни устройства“ в Samsung Electronics. „И в бъдеще ще работим за това Samsung да бъде индустриален лидер на световния пазар за телевизори и саундбар системи.“

Предстои лидерската позиция на Samsung на пазара за саундбар системи да бъде подкрепена чрез синергията с телевизорите на Samsung. Гамата модели 2020 QLED, която включва нови и патентовани технологии в сферата на Изкуствения интелект с цел подобряване на качеството на звук и картина, предлага нови стандарти за аудио изживяване и забавление у дома. Използвайки високоговорителите на телевизорите в комбинация със саундбар система за оптимален звук, технологията Q-Symphony ще предлага на потребителите по-наситен съраунд звук и впечатляващо аудио изживяване от ново поколение. Тази технология бе удостоена с наградата за най-добра иновация на CES 2020 – Best of Innovation award, и е стандартизирана за цялата гама от саундбари на Samsung (от Q60T нагоре) и някои QLED модели (от Q80T нагоре).