Съществуват ли извънземни? Над един милион души искат да разберат това на всяка цена. Facebook събитие, наречено Storm Area 51, They can’t stop all of us, се превърна в интернет сензация. Въпреки че военновъздушните сили на САЩ излязоха с недвусмислена позиция срещу това, над един милион души са записали, че ще посетят събитието в пустинята Невада на 20 септември, а други 899 000 се „интересуват“ от него (разбирай „страхливци“).

„Всички ще се срещнем при туристическия пункт „Извънземен център Зона 51“ и ще координираме нашето нахлуване“, пишат организаторите.

Организаторите предлагат на участниците да тичат „като Наруто, за да изпреварят куршумите“, следвайки уникалния стил на главния герой на японската аниме продукция „Наруто“. Той тича с ръце назад и с наведена глава.

Призивите са по-скоро несериозни, но не е изключено ентусиасти да опитат нападение над базата. Ако се стигне до подобен сценарий, няма съмнение, че нарушителите просто ще бъдат отстранени от територията и глобени.

Военната база „Зона 51“ в щата Невада отдавна се свързва с теории на конспирацията за извънземни форми на живот. Във филма от 1996 г. „Денят на независимостта“ базата е представена като лаборатория за провеждане на експерименти с извънземни, но сегашната ѝ цел е секретна и забулена в мистерия. Американските власти признаха за съществуването на базата едва през 2013 г., а и досега тя остава добре охраняван обект.

Виж още: Lotus Evija е първата суперкола на ток от легендарната марка

 

 

Оцени:
Рейтинг: 5