Първите Galaxy S11 рендъри подсказваха, че можем да очакваме телефон с голяма камера издутина. Е, според The Verge вече имаме яснота какво би наложило наличието на споменатата издутина. Според медията флагманът на Samsung за първата половина на 2020 година ще предложи 108-мегапикселова камера и 5х оптично приближение. Телефонът ще съдържа и Time-of-flight сензор, подобно на Galaxy note 10 Plus.

Samsung планира подобна камера структура и за втория си „гъвкав“ смартфон – Galaxy Fold 2. И двете слушалки ще бъдат обявени през февруари, подобно на оригиналния Galaxy Fold и S10 серията.

Виж още: Мнението на Naughty Dog за PlayStation 5

Истината е, че 108-мегапикселовият сензор на Samsung няма да е ексклузивен за флагманите на корейския гигант. Футуристичният Mi Mix Alpha на Xiaomi ще го използва също, а Mi Note 10, който вече е на пазара, също се възползва от него.

Очевидно обаче Samsung залага много на новия си сензор, предпочитайки го за своите флагмани с марка 2020 година. Припомняме, че от 2016 година насам (Galaxy S7) компанията използва 12-мекапикселов сензор. Мегапикселите, разбира се, не са всичко (особено при мобилните камери), но ако не друго, то камерата на Galaxy S11 ще бъде достатъчно различна спрямо своите предшественици.

Тагове: