Към днешна дата всичко изпуснато от Sony като информация за PlayStation 5 ни блазни и нагоре. Истината обаче е, че най-голямото оръжие на Sony за PS5 няма да бъде непременно близка до фотореалистична графика, а специализираната SSD технология, която ще използва конзолата.

По всичко изглежда, че това ще е един от основните рекламни слогани на японците при представянето на PS5.

Naughty Dog (Uncharted и The Last of Us сериите) от друга страна са вероятно най-важното first party студио в короната на Sony, а президентът на компанията даде първи коментар, свързан с предстоящата конзола.

Евън Уелс вярва, че solid-state технологията, на която ще разчита PS5, ще промени начина, по който играем и възприемаме игрите.

Виж още: Междузвездна индустрия – най-успешните Star Wars продукти, които не са филми

„Смятам, че (SSD-то в PS5) ще ни позволи да предложим увлекателно съдържание, при което няма да има отделяне от страна на играчите“, споделя президентът на Naughty Dog пред The Verge.

„Никога няма да им се налага да чакат, за да влязат директно в техните игри“, допълва същият.

Припомняме по-ранния тест на PS5 кит за разработчици, на който Spider-Man зареждаше дадена локация 18 пъти по-бързо на PS5, отколкото на PS4 Pro с поставен SSD.

„До някаква степен ми липсва разработката на по-малки като мащаб продукти, която е значително по-бърза и се нуждае от по-малки екипи. Такива, които могат да се съберат в една стая и комуникират „на уста“, продължава Евън Уелс.

„Резултатите обаче, които можем да постигнем днес при по-големите (като мащаб) игри и дълготрайното въздействие, което те оставят върху играчите, са незаменими“, завършва големият човек на Naughty Dog.

Очакваме PlayStation 5 в края на 2020 година.

Тагове: