Корейският гигант Samsung подготвя да разтресе отново смартфон пазара с новите си, десети поред представители от Galaxy Note серията.

Според блога GalaxyClub обаче не всеки елемент от новите устройства ще бъде ъпгрейд спрямо предходната серия. Ниският модел Galaxy Note 10 (10e) ще разполага с енергийна мощност на своята батерия, равняваща се на 3400 mAh. Ако това се потвърди, то ще означава поне на хартия значително понижение спрямо батерията на Galaxy Note 9 (4000 mAh).

От друга страна обаче очакваният Pro модел на серията от Note 10 устройства според GalaxyClub ще съдържа батерия с енергийна мощност, равняваща се на 4500 mAh.

Разбира се, размерът на батерията не е единственият решаващ фактор за общата продължителност на живота на телефона след едно зареждане. Резолюцията на дисплея, размерът на последния, силата на сигнала, Wi-Fi свързаността, моделът на чипсета, който захранва съответното устройство – всички тези елементи са от знаково значение за продължителността на живота на всяко смартфон устройство.

Прочети още: Blood & Truth – поредната убийствена демонстрация на VR технологията (ВИДЕО)

Същото се отнася и за оптимизациите на използваната операционна система.

От друга страна 3400 mAh срещу 4500 mAh при много доближаващи се като софтуер и хардуер устройства потенциално ще означава, че Note 10e ще изостава значително от неговия Pro побратим.

За протокола - батерията на S10e е 3000 mAh.

Друга разлика между Galaxy Note 10e и Galaxy Note Pro, естествено, ще бъде дисплеят. В случая при 10e той ще бъде с размери 6.28 инча и резолюция 1440х3040 пиксела (536 пиксела на инч). Вероятно по-скъпият Pro модел ще предложи 6.75-инчов звяр при същата резолюция (1440×3040) и 498 пиксела на инч.

И двата модела ще се продават в 4G и 5G версии, което също така означава, че Samsung ще пусне в продажба общо четири модела Note 10 устройства.