Samsung Galaxy S10 5G ще направи европейската си премиера по-късно през годината, но вече знаем в общи линии какви скорости за пренос на данни можем да очакваме от него, когато попадне в ръцете ни.

За параметрите на скоростта научаваме от корейски мобилен оператор, споделил стойностите, които е постигнал, използвайки устройството в своята 5G мрежа. Резултатите са наистина впечатляващи!

Samsung Galaxy S10 5G може да достигне скорости от 4 Gbps. Какво означава достигането на подобно число?

Например 1080p филм, предлаган в iTunes или Google Play Movies, обикновено е с размер между 2 и 4.5 гигабайта. Е, със спомената скорост от 4 Gbps такъв филм ще може да бъде свален за по-малко от 10 секунди.

Подобни скорости днес са адски редки дори за качествени кабелни връзки, а за мобилни скорости да не говорим.

Ако можем да сваляме филми с подобно качество за между 6 и 10 секунди, то замислете се за скоростите при общото ползване на смартфона – проверяване на поща, Facebook и Twitter и т.н.

За да достигне подобни скорости, SK Telecom е използвал системата Triple Aggregation, която комбинира 5G, LTE и Wi-Fi bandwidth-та при трансфера на данни. Triple Aggregation ще бъде достъпна по-късно през годината за потребителите, които са инвестирали в новата „слушалка“ на Samsung.

Разбира се, ситуацията на българския пазар е по-различна, като за момента не разполагаме с конкретна информация как (и кога) смятат родните оператори да подходят към новата 5G технология.

Защо Chrome използва толкова RAM памет и как да го направите отново бърз

Тагове: