Google сподели, че иска да направи по-лесно за хората да работят дистанционно заради нестихващите пожари от коронавирус. От тази седмица до 1 юли клиентите на компанията G Suite могат да използват премиум функционалността на Hangouts Meet безплатно. Тези функции означават, че хората вече могат да участват във виртуални срещи с до 250 души и потоци на живо с до 100 000 зрители. Освен това те могат да запазват записи на срещите си в Google Drive безплатно. Най-голяма полза от това ще извлекат голям процент от китайските училища.

"Тъй като все повече служители, преподаватели и студенти работят дистанционно в отговор на разпространението на COVID-19, ние искаме да допринесем с нещо, за да им помогнем да останат свързани един с друг и продуктивни", казва Google. "Ние сме ангажирани да подкрепяме нашите потребители и клиенти в това предизвикателно време и продължаваме да мащабираме нашата инфраструктура, за да поддържаме по-голямо търсене в Hangouts, като гарантираме рационализиран и надежден достъп до услугата през този период."

Откакто болестта започна да се разпространява, COVID-19 има многобройни ефекти върху техническата индустрия, като конференциите са една от най-видимите жертви. По-рано тази седмица например Google обяви, че ще проведе своята предстояща конференция Cloud Next виртуално, вместо да иска от хората да присъстват на събитието лично.

Виж още: Как да калибрирате телевизора си без допълнителен хардуер?

 

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове: