Както е известно, Google не иска да губи лидерските си позиции в областта на търсенето на информация, ето защо продължава да интегрира нови функционалности с пълна сила.  
Сега гигантът обяви множество нови актуализации за търсене, които варират от планиране на пътувания до пазаруване на дрехи - и дори съвети относно дерматологични проблеми. Точно така, Lens вече не е само за назоваване на растения или исторически обекти, но вече ще идентифицира неща, свързани със състоянието на кожата ви. При качване на снимка в Lens услугата ще ви разкрие подобни изображения. Тази актуализация може да е полезна за определяне на това дали сте ухапани от кърлеж, но както всяко търсене в Google - може и да ви заблуди доста сериозно. Ето защо препоръките са, че резултатът може да ви ориентира, но лекарската консултация остава задължителна.  
От друга страна вече можете да търсите по филтри като стил, цвят и модел в различните търговци. След това, когато намерите това, което търсите, Google се опитва да реши основния проблем на пазаруването на дрехи онлайн: несигурността как наистина ще изглеждат върху вас. Тя пуска нов инструмент за виртуално пробване, който показва как би изглеждал един и същ артикул върху различни модели. Програмата използва техника на генеративен изкуствен интелект, за да покаже прилягането и вида на материята. Засега тя е достъпна само при пазаруване на топове в избрани магазини като H&M, Everlane, Anthropologie и Loft. 


Google пуска и доста нови функции, насочени към пътуванията. Като начало тя разширява Immersive View, инструмент, който ви позволява да разгледате 3D модел на даден град, като включва Флоренция, Венеция, Дъблин и Амстердам - заедно с това ви позволява да се запознаете отблизо с още 500 забележителности по света. Immersive View вече съществува в градове като Токио и Ню Йорк, както и за стотици интересни забележителности. 
В контекста на планирането на пътувания можете също така да получите достъп до обобщение за различни места, генерирано от изкуствен интелект, въз основа на статии, отзиви и снимки. Той е достъпен чрез Search Labs, тестовия център на Google, който беше отворен за обществеността през май - но все още има списък с чакащи. Говорейки за експериментални продукти с AI, Bard скоро ще използва Lens, за да ви улесни в добавянето на снимки към подсказки. 
Независимо дали имате телефон с iOS или Android, Google въвежда функция, която ви позволява да проследявате пътуването си директно от прегледа на маршрута или от заключения екран. "Указанията с бърз поглед" предоставят актуализации на ETA и инструкции за ходене пеша, каране на велосипед или шофиране. В десктоп версията на Google Maps също така се актуализира функцията Recents, за да се подобри планирането на пътуването и да се даде възможност да работите по няколко маршрута едновременно, като запазвате всичко в най-важните точки. 

Снимки: Google

Виж още: ChatGPT знае само 25 смешки и не може да измисли повече