За хората, които прекарват много време навън през по-слънчевите сезони е създадена тази умна гривна, която следи дали кожата е защитена срещу ултравиолетовите лъчи на слънцето. Гривната UVeBand е разработена от специалисти-дерматолози, за да осигури предпазване на чувствителната кожа и служи, за да подсеща собственика си да нанесе слънцезащитен крем върху себе си през определени часове.

 

Самата гривна е изработена от водоустойчив силикон и нейната технология се задейства при досег с кожата, а когато се свали от ръката се изключва сама. Има вграден таймер и следи интензивността на UVA и UVB лъчите, правейки изчисления на всеки три секунди. Специален процесор следи дали в момента кожата е изложена на слънце, или човекът е застанал на сянка.

 

UVeBand вибрира за по-дълго, когато е време да нанесете отново защитен крем върху кожата си, а вибрира по веднъж за кратко на всеки 15 минути, за да знае притежателят й, че работи. Едно от най-хубавите неща на гривната е, че тя няма нужда от батерии и презареждане, защото се захранва с енергия от слънцето.