Заглавието си го казва: НЛО феномените може да са гости не само от друго място, но и от друго време.

Това е поне теорията, която британският астронавт Тим ​​Пийк казва, че е чувал от пилоти, които са се сблъсквали с това, което правителството на САЩ нарича „необясними въздушни явления“, или UAP.

В интервю за Good Morning Britain Пийк отговори дипломатично на въпроси относно UFO – по-известни като неидентифицирани летящи обекти, или НЛО, на обикновения зрител – като зарадва водещите с особено странна теория, която е чул.

„Каква е вашата лична теория?“, попита водещият Ричард Мадли астронавта на Европейската космическа агенция. „Мислите ли, че това са неща от области отвъд нашия свят, или се касае за разработването на тайни оръжия?“

Астронавтът призна, че след като е видял някои от видеоклиповете c UAP на правителството на САЩ, той не вярва, че те показват тайно оръжие.

„Чух една теория“, добавя Пийк, „където пилот говореше, че потенциално в бъдещето те са развили пътуване във времето. Това нещо може би се е върнало от бъдещето?“

Това предизвика учтив смях от водещите на шоуто и астронавтът призна, че въпреки „всички тези теории“ за естеството на тези неидентифицирани и необясними феномени „в крайна сметка ние не знаем“ какво представляват те.

Въпреки че звучи още по-странно от концепцията за извънземни посетители, теорията е била разпространена и преди. В началото на 2020 г. професорът и автор от Технологичния университет в Монтана Майкъл Мастърс пусна книга, в която твърди, че НЛО сме „ние“ от бъдещето и че бъдещите хора, пилотиращи тези неидентифицирани обекти, може да отвличат хора, за да ги изучават в антропологичен смисъл.

„Историите за предполагаеми отвличания са предимно от научен характер“, казва Мастърс пред Space.com в интервю за книгата си. „Вероятно бъдещите антрополози, историци, лингвисти се връщат, за да получат информация по начин, по който в момента не можем без достъп до тази технология.“

„Мисля, че най-простото обяснение е, че това сме ние“, добавя Мастърс.

Истината е някъде там - и може да е по-близо до нас, отколкото човек би си помислил.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Сензацията Genshin Impact гони половин милиард долара приходи за 2 месеца